keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Chinchilloja!

Vihdoinkin meillä kuullaan pikkuisten tassujen vipellystä. Aina kun on ollut jokin pieneläin, alkoi tuntumaan jo aika hiljaiselta tämä koti. Olen kaivannut pienempien tassujen vipinää tänne jo siitä asti kun tein ratkaisun siilien kasvattamisen lopettamisesta. Siitä lähtien meillä kun ei ole ollut omia siilejä täällä.

Ikävä pikkutassutteluita kohtaan tuli esille parin asiakkaan kanssa jotka omistavat chinchilloja. Tuli asia puheeksi ja sain kuulla vasta ensimmäistä kertaa kunnolla millaisia eläimiä ne ovat. En ollut yhtään aavistanut eikä ollut mitään tietoa niiden sosiaalisuudesta yms.

Ihastuin heti korviani myöden kuulemaani ja juteltiin Kimin kanssa että kesällä voitaisiin ottaa sellainen. Siinä menikin monta päivää kun otettiin selvää näistä hurmaavista eläimistä ja heti tuli selväksi että mistä sellainen halutaan jos sellainen tulee.

Ajattelin olla hyvissä ajoin liikenteessä mutta kuinkas kävikään, samana päivänä kun laittelin viestiä Kingiksen Maaritille, oli sinne syntynyt poikue joka oli uskomaton. Pakkohan sieltä oli sitten sellainen saada. Näin Rosvosta syntyi päätös. Rosvo on todella upea nuoren herran alku ja tuli meille sijoitukseen. Tapasimme Rosvon ensimmäisen kerran 6vrk ikäisenä. Olin aivan myyty.

Koska Chinchillat elävät yhdyskunnissa pariskuntina, täytyi alkaa sitä selvittämään koska tahdon tarjota mahdollisimman hyvät oltavat eläimelle joka voi elää 15-18-vuottakin! Aluksi oli puhetta eräästä neidosta jonka piti tulla meille mutta sitten: Maarit ehdotti meille Charlottaa sillä se oli ensimmäinen chinchilla johon rakastuimme oitis kun näimme sen kuvan, tunnistin heti tytön kun olimme vierailulla Maaritin luona. Se oli niin uskomattoman kaunis ja erottui selvästi muista. Kumpikin iski siihen silmänsä heti. Maarit huomasi tämän ja teki meille poikkeuksellisen tarjouksen: saimme ostaa Charlottan itsensä Maaritilta. Charlottalla oli vauvoja ja se voisi muuttaa Rosvon kanssa samoihin aikoihin kun vauvat oli luovutettu.

Charlotta ja Rosvo elävät eri häkeissä vierekkäin ja niillä on sillä tavalla seuraa toisistaan. Vielä niitä ei voi yhdistää sillä Rosvo on liian nuori uros ja sitä ei voi leikkauttaa vielä. Saa ensin luoda uraa isukkina (toivottavasti jonain päivänä) sekä kasvaa aikamieheksi ja sitten pääsevät yhteen. Muutama vuosi menee helposti.

Panostimme heti eläinten asumukseen sillä se on suuri osa elämän laatua. Suuret linnun häkit tuli saksasta jonne rakennettiin paras mahdollinen sisustus ja virikkeellinen ympäristö jossa on luonnollisia materiaaleja reilusti jalkojen verenkierron ylläpitämiseksi. Projekti oli haastava uudelle harrastajalle mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Laitan tänne muutaman kuvan ja lisää löytyy linkkien takaa.


 

Charlottan kuvia täällä.
Rosvon kuvia täällä.
Häkkien eli pomppulinnojen kuvia täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti