sunnuntai 26. elokuuta 2012

Taitavat jälkikettuset

Wooooohooooo!!! Nyt on ilo irti kun Kutri sai raivattua kalenteriinsa aukon joka vihdoin ja viimein aiheutti sen että aloitettiin kettujen kanssa jäljestys. Sitä on haaveiltu tässä jo kolmisen vuotta että nyt sitten vihdoin itseä niskasta kiinni.

Välineurheilua
Ei varmaan tarvi mainita että kuten kaikki harrastukset, myös tämäkin on välineurheilua. Tottakai poijille täytyy nyt tilata parhaista parhaimmat Juliuksen K9 IDC-jälkivaljaat, neonkelta-mustat joihin tulee kummallekin oma nimi. Eipä mun pojat voi muuta käyttääkään kun parasta. :DD Eihän se mitään että äipältä jää kampaaja väliin ensi kuussa, kuhan pojat saa jälkivaljaat ja muutakin välinettä jotta päästään leikkiin sherlock holmesia. :D Eli siis mukaan tarttui myös liina ja semmoiset liput joilla merkataan jälkeä. K9:lla on myös vaatteita joita kävin ihastelemassa. Olisi kiva jossain vaiheessa saada tollanen lippis ja neonkeltainen paita. ;D Oltais poikien kanssa samikset..

Jäljen tekeminen
Opin ensin miten tehdään jälkeä. Tein Turbo-miehelle jäljen n. 200m pitkän ja sisältäen 7 esinettä.
Omat teki pentujälkeä, Röllin pituus arviolta 80m ja Colan 50m. Herkkuna keitettyä broitsun kivipiiraa.

Röllin jälki
Rölliä avustin kolmannelle askeleelle jonka jälkeen se lähti työskentelemään itsenäisesti ja nuuhkuttamaan kunnolla. Tajusi asian eikä juuri taaksepäin kauheasti yrittänyt kun pari kertaa ohjasin eteenpäin. Maria neuvoi koko ajan vieressä. Olen ylpeä Röllistä, musta se meni todella hienosti ensimmäiseksi jäljeksi. Varikset olivat syöneet loppupäästä palkat mutta hyvin meni loppuun jäljen silti. Hienosti työskenteli itse eikä tarvinnut mammaa. En usko että olisi juuri kuullut vaikka olisin jotain sanonut. Todella hieno Röllinkäinen!!

Colan jälki
Cola on todella hyvä jäljestäjä. Lenkillä se jäljestää suurimman osan matkasta sekä asfaltilla että nurmikolla ja sen korvat ovat ihan lukossa silloin. Katsotaan pahentaako tämä treeni ja harrastus tuota vielä entisestään.. :DDD Cola lähti todella rauhallisesti jäljelle. Mielentila oli todella keskittynyt. Se oli yllätys ettei häseltänyt yhtään vaikka on superpallo. Cola tapansa mukaan tarvitsi ensin äitiä ja katseli multa apua, autoin ja neuvoin n. 5 askelta kunnes alkoi työskentelmään itsenäisesti ja varmasti. Todella hienoa työskentelyä. Välistä taisi jäädä vähemmän namia kuin Röllillä. En meinannut saada moodia pois enään jäljen jälkeen. Loppuleikki oli yhtä tyhjän kanssa kun poika olisi halunnut jatkaa jäljestystä.. :D

Cheke & Turo
Omien koirien jälkien päätteeksi näin kummankin ohjaajan omat koirat työn parissa. Oli opettavaista ja erilaista. Todella hyvä ja hieno juttu..näki taa lisää ja eritasolla olevaa jälkityötä. Oli kiva nähdä miten Turo meni omatekemällä jäljellä. Vitsi mikä sushukka, taitava ku mikä! Se on kyllä ihana tyyppi..ei paljon haitannut vaikka morsmaikulla oli tärpit.

Lopuksi
Kumpikin meni hienosti. Sain todella taitavaa opastusta ja ohjausta. Hyviä neuvoja ja tukea. Kiitos todella paljon Kymppikoiran mimmeille: Sirpalle & Marialle. Kiitos kiitos ja kiitos! Suosittelen todella heidän erilaisia koirakoulu-kurssejaan. Niin jäljelle kuin muihinkin koulutuksiin..nyt äkkiä katsomaan mitä kursseja on menossa/tulossa heidän sivuiltaan! Huippuja!

Esineiden ilmaisu
Käytiin vielä lopuksi esineen ilmaisu-koulutuksesta. Nyt pojat ovat maanneet niin raatona kotona että tämän illan saavat levätä. Tästä eteenpäin huomenna kotona on esineen ilmaisu-treeniä ja sitten tiistaina mennään seuraavan kerran jäljelle. Otan myös itseä niskasta kiinni toisen kerran ja palaan taas ruokakupin kanssa kouluttamiseen, perusasennon vahvistamiseen. Nyt siis esine ja jälkitreeniä ja sitten taas uusi istunto ohjaajien kanssa..aivan MAH-TA-VAA!!! Kim harmitteli kovasti kun ei päässyt mukaan, on Kokkolassa. Oltiin yhdessä tunnistusjäljen luennolla ja sieltä sai innostusta asiaan yhtä paljon kuin minäkin. Puhelimessa mun piti selostaa tarkalleen poikien treeni.. :D No, päästään treenaan jälkeä ja esineen ilmaisua yhdessä sitten kun tulee seuraavaksi Tampereelle. Mennään heti yhdessä jäljestään.

Nyt taasen kettu kuittaa ja häälehden kimppuun mars! <3 :)

1 kommentti:

  1. Kiitos kiitoksista! Siitä se sit lähtee ja takuu varmasti vie mennessään :D

    VastaaPoista